Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi gick till sjös

Kärleken sparkade av sig sina stövlar och flyttade in i mitt hus
Ty hon kom som sprungen ur penslar, som musik ifrån en svunnen tid

Mitt herrelösa skepp frustade till och fick åter vind i sina segel
I fören stod hon ståtlig med ett tydligt mål i sikte.

Vi gick till sjös och gick till havs mot solstänk och höga vågor
Vi tog tillsammans hand om de sysslor som kom med jobbet.

Både måne, sol, regn och snö nådde däck men vi stod i som gastar
Sida vid sida stod vi tillsammans, vi mönstrade på, vi gick till sjös, till havs.




Fri vers av Julian Carax
Läst 314 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-23 11:23



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om kärlek, värme och gemenskap!
2017-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Julian Carax
Julian Carax