Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liv

Man måste älska livet
för att orka leva
kärleken inte minst
den rena och klara
som flugan i fönstret
som irrar omkring
i sommarens linda
och önskar att få vara

Man måste älska nuet
vad nu det är för något
kanske gryningen
och solskenets sånger
en kall vinterdag
är det rimfrostens tid
jag älskar allra mest
och oftast flera gånger

Man måste älska det lilla
för att fatta helheten
den fria teaterns pjäser
på frihetens scen
skådespelarens poesi
kanske den jag skriver
just nu i sommarens iver
och huggen ut i sten

Man måste älska sig själv
för att hantera andra
en viktig kunskap
framtidens poetiska skrift
vakna upp vid kameran
och ta morgonens bild
sätta upp stativet
och jobba i livets skift

Man måste våga älska
för att få tillbaka
en kyss, en kram
det behövs inte mer
ett vänligt ord till någon
när livet känns svårt
handen den utsträckta
och den svårmodige ser

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 561 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-01-24 14:42



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Vackert skimrande
2017-01-26

  Magdalena Eriksson VIP
Mjukt vatten
vatten någon höll handen över och läste några ord eller va det en bön? Vad är en bön och inte ?
Jag läste din dikt och fick energi.
2017-01-25

    Dan Myrbeck
Både tänkvärt o vackert skaldat.
2017-01-25

  Eva Helene VIP
Mycket klokskap och livsvisdom här. Fint!
2017-01-25

  Ljusletaren
Amen

Attans vad sant och bra skrivet om livet. Det är så här jag försöker att leva.

Bokmärkes/kram
2017-01-25

  Anya VIP
Fint och sant. Jaa man måste älska livet för att orka leva...tänker jag.
2017-01-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
Minsta plus i
livet ger en skjuts
att ge det vidare sen
breddar även ens
eget bloss, så tack för
de goda råd till oss!
******************
2017-01-25

  ResenärGenomLivet VIP
Många klokheter i din fina dikt...
2017-01-24

  Lasseman VIP
Så bra du skriver detta, ja man måste bara älska.. det är ju det starkaste vi har att använda oss av, kärleken.
2017-01-24

    ej medlem längre
Ja, visst är det så om man ska orka leva...
2017-01-24

  Niliboy
Så sant!
2017-01-24

  bumerang

Ja, och jag tror att det går. :-)
Så fint skrivet.
Och klokt
2017-01-24

  Marita Ohlquist VIP
Kloka, fina DU!
2017-01-24

    ej medlem längre
Så mycket klokhet det bor i dina ord.
2017-01-24

    ej medlem längre
Klokt skrivet..
vi måste våga för att vinna
alla är lika mycket värda!
2017-01-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO