Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känslomässig rasism

 

Om förlåtelsen inte fanns med på boardinglistan- får man utvisa den då?
Har arrogansen rätt att tala i mitt ställe, om så även med tolk?
När ansökte okänsligheten om att få visum till mitt inre?
Hur skulle det se ut om skräcken beslutar vart rädslan får bo?
Och när är det oartigt av sårbarheten att tacka nej till fler övergrepp?

När gavs din vrede asyl i min boning?

Och när sedan alla övertramp klivit av banan och satt sig på insiktens läktare - måste jag då försonas med dessa känslors annorlunda kultur?

 




Fri vers av Agnes
Läst 1026 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-05-18 15:12



Bookmark and Share


    Clara Natt
Detta är riktigt bra och dessutom viktigt
2012-05-13

  Albert
den säger verkligen mycket
och en del inkräktare går ju inte att utvisa
kanske nån annan måste komma med befrielsen
kasta ut fienden
men vem?
och hur farligt är det?
risk för hårda strider, kanske någon måste dö
huvaligen!
2006-11-14

  Albert
här är den!
2006-11-14

  Albert
här är den!
2006-11-14

  Howlit
Det är bara ätt släppa ut änglarna i ditt hjärta, så veknar allt och böjer sej vördnadsfullt inför den vackra människa du är. Förvisa ingenting... en sakta insikt och förändring är bättre. Du har all min respekt Agnes för dessa vackra och gripande rader. Ett bokmärke, så den ska finnas lätt tillgänglig att beskåda när modet sviktar.
2006-05-19

  Fredrik P. VIP
Oväntat liknelse om förlåtelsens (o)-möjlighet;
när arrogansen gränslöst stövlar in; använder
fruktan som vapen och gör det till en (o)-kulturfråga.
Då räcker inte ironierna, för vreden kränker när den vill.
Och dumhetens ansikte går inte att förstå och förlåta.
En av de viktigaste dikter jag läst. Bravo!
2006-05-19

  Propella
Hupp. Nu strålar du igen. Alla dessa liknelser gör mig fullkomligt yr av lycka.
2006-05-18

  Olof Dahlin
Tjo! Här har vi ord med mycket innehåll - måste återkomma och läsa igen när jag är piggare i skallen. Mycket bra läsning, annars.
2006-05-18

  Vincent Cederberg
Kramar om dig vackra poetissa,
saknar din bild men det är texten
jag skulle titta på...
2006-05-18

  DanSan
*

Nej min vän Agnes . . .

aldrig ska övergrepp tolereras

aldrig ska rädslan få ta överhand . . .

och okänslighet är det värsta som finns!!!

Vårda ömt det fina som finns och . . .

kom ihåg att annars gå . . . bara gå!!!

MVH Dan!!!



*
2006-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Agnes
Agnes