Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag går inte hemåt genom staden inatt

 

jag går inte hemåt i natten

under blomspraysregn och hyacint

med överjordiska leendet, inte än

 

jag cyklar inte heller genom staden

i för tunn klänning letandes

efter din brevlåda, efter din dörr

 

men kanske om du drömde om mig

 

jag är ingen man, jag tar dig inte så hårt

inte heller som en självlysande amazon

som får dig att glömma alla andra namn

 

jag är så ensam här och jag har ingenting

annat att glänsa med än

kanske den här förortens fumligaste

tafatta längtan och höfter

 

 




Fri vers av molly crayons
Läst 360 gånger
Publicerad 2006-05-18 16:44



Bookmark and Share


  Daemon
Slutstrofen var magnifico i kombination med övriga texten.
2006-05-18

  Daniel_78 VIP
jag håller med, detta är ju jättebra
2006-05-18

  Tove Meyer VIP
molly linn du är min poet. så fantastiskt vackert och sorgfullt.

jag tycker om hur du bygger upp texten i en nekande ton om vem du inte är etc, och sedan avslutar med en beskrivning om den du egentligen är. starkt.
2006-05-18

  Ord
Men herrejisses , hur har jag lyckats missa dig ????

denna är mästerlig ! du skriver underbart..

Kan inte välja ut något..hela denna är såå vacker i såväl budskap som språk och form (varför är denna inte i poolen Molly ?)

..andra halvan LYYSER !

Tack igen..

/ Crister
2006-05-18

    ej medlem längre
men det skulle ju bli en .....dikt ju :)

fast det är det väl på sitt sätt men med en massa uselhetskänslor...

"jag cyklar inte heller genom staden

i för tunn klänning letandes

efter din brevlåda, efter din dörr" <-- det här stycket skapar en knivskarp bild...
2006-05-18
  > Nästa text
< Föregående

molly crayons
molly crayons