Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sönderrivna brev

Om sanningen ska fram
breven är sönderrivna
dem jag fick av dig
i hat och kärlek skrivna
postitlappar på väggen
och kylskåpets dörr
magi från ödesdagar
och minnen från förr

De vackraste texterna
sjöng jag för vänner
så länge som jag minns
och för andra jag känner
flera år av samlande
dina brev i tryggt förvar
kärleken du förmedlade
sökte givna svar

Om sanningen ska fram
breven de lever sitt liv
exploderade i bitar
som kortlekens enda giv
väggarna talar klarspråk
kanske jag då kan höra
din viskning där i natten
kärleksord så sköra

Det bästa har jag sparat
och lagt på min estrad
kärlekens bekännelser
skrivna på tummade blad
min scens aktörer
talar en stillsam monolog
mellan raderna minns jag
det jag vill komma ihåg

Om sanningen ska fram
vet jag hur man lever
utan dina skrivna brev
är jag framtidens elever
läraktig på livets podier
förkunnas vingslagens ord
historiska mästerverk
det som var ditt bord

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 633 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2017-02-03 04:04



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra diktat gillas mycket!
2017-02-10

  ResenärGenomLivet VIP
Nu för tiden skrivs det inte så många brev, så det kanske är klokt att spara dem man har åt eftervärlden...fint skrivet...
2017-02-06

  Ewa-Britt Nilson VIP
Lärdom man fick
av det som gick
det hänger kvar
det man spar
det visar vem
som var ens
***STAR***
***********
2017-02-06

  Ingrid Trolle
En dikt som griper
tag och lockar fram
läsarens egna sparade
brev. Allt igenkännbart
och mycket vackert och
varsamt diktat.
2017-02-04

    Dan Myrbeck
Ibland vill man stänga dåtidens dörr
för att slippa minnen från förr.

2017-02-03

  M.Eta
Så vackert skrivet."kanske jag då kan höra din viskning i natten kärleksord så sköra" gillar!
2017-02-03

  överlevaren VIP
Makalöst bra!
2017-02-03

  Marita Ohlquist VIP
Välskrivet och berörande!

Många fin rader
ex
"Det bästa har jag sparat
och lagt på min estrad"
2017-02-03

    ej medlem längre
Så kärleksfullt. Och det bästa har du sparat. Det gillar jag.
2017-02-03

    ej medlem längre
Orden griper tag, föder både tankar och känslor.
2017-02-03

  Njord
Mycket gripande och vackert!

2017-02-03

  Alexius Sjöberg
Snyggt komponerat! "mellan raderna minns jag/det jag vill komma ihåg" ger mig sanningsrysningar.
2017-02-03

  Salvation Pepper
"Om sanningen ska fram
vet jag hur man lever"
Syns starkt.
2017-02-03

  Marianne Räf
Du imponerar -- i vanlig ordning !!
2017-02-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO