Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag slutade tidigare en dag och fick glädjen att cykla hem i dagsljus, snart är det fortfarande ljust när man slutar jobbet


Lite ljusare

Mörkret börjar sakta att släppa sitt bistra grepp
Man får sluta med sitt negativa vinterdepp
Solen lyser blekt men piggar upp små mesarna
Tänk när det blir ljust också på morgnarna
Då återvänder energin som man nu saknar
Sångarglädjen hos fåglarna även snart vaknar
Jag städar idag lite i min atriumgård
Vinrankorna lever men behöver ansningsvård.

Jag drömmer om våren som är allt för långt borta
Dagarna är ännu kalla och ganska korta
Snön lyser åter med sin ständiga frånvaro
Jag njuter av en ledig lördag i lugn och ro
För man vet aldrig vad morgondagen har med sig
Det är inte säkert att lyckan jämt är med dig
Ta därför vara på stunden som du har just nu
Se livets små under var dag i dagarna sju.




Bunden vers (Rim) av Maria Eliasson
Läst 183 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-01-28 14:23



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Delar din dröm.
Att det ljusnar är en tröst i sig.
2017-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Maria Eliasson
Maria Eliasson