Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

alternativ

jag försöker se alternativen

alternativet till en hävdad ängsmark med björk och hägg
med violer orchidéer liljekonvalj
där ser jag en ogenomtränglig monokultur
en av gran
en vägg

mångfald och samexistens
alltså
i motsats till enkelspårighet och förtryck
rikedom
i kontrast till vad fattigt är

samexistensen som en nödvändighet
för mänskligheten

alternativet i extremismen
lever vi som exkludering
hat och våld
som omänsklighet
som undergång




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-01-28 18:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP