Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BLÅS EN VISA


Jag hör hur vinden
spelar en flöjtton.
O`Carina ta och
blås en visa i din
lilla blå ubåt.
Blås o`Carina
i din okarina.

Blås rent
gör vårstädning
i bigottfabrikens
alla skrymslen.
Likt en råttfångare
som släpper sig
i fel ända.

Dra till dig alla losers.
Losers på frivillig basis.
Dom som lägger sig ner
och ger upp och dör.

Blås och locka dom
o`Carina, som en siren
locka och spela tills
landet är fritt.
Dom är som tillstött
komplikation som
kungen tagit hit
att skövla skogens alla
rikedomar bort.

Blås i okarinan
en förtrollad sång.
Blås och led dom på rad
ner i underjordens stora
salar, bort från oss här,
vi folk och fä.

Hör hur det spelar
i vinden, se hur det
blåser en annan vind.
Jag hör hur du spelar
okarina, o`Carina.
Ta med dom onda ner
med din lilla blå ubåt!




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 325 gånger
Publicerad 2017-01-31 13:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar