Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett glas öl

En brygd på lite humle
och även mogen malt
Klart och iskallt vatten
ger smak av livets allt

I kärlek ska den vårdas
försedd med lite jäst
Den passar ganska bra
när någon ska ha fest

Det skummar behagligt
då glaset fylls till randen
En flaska nybryggt öl
känns så bra i handen

På dukat middagsbord
det ganska givet är
Att drycken tar plats
och dricks utan besvär

Ett glas fyllt med öl
på krogen bland vänner
Vätskan släcker törst
man avkoppling känner

När fotboll ska spelas
bör ölen lämnas hemma
För idrott och alkohol
ihop kan aldrig stämma

Av tradition sen länge
man gjort denna dryck
Att den ska vara farlig
nog bara är en nyck

Så drick ditt öl i glädje
med måtta och vett
Njut av livets goda
och livet må bli lätt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 3100 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-01-31 15:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Välskrivet och väl rimmat. Fint. :)
2017-02-02

  Lars Hedlin
Härligt och gott .)
2017-02-02

  Salvation Pepper
Ett gott glas hyllning!
2017-02-02

  StinaJ VIP
Det är nästan så att törsten infinner sig när jag läser dina ord.
Mustigt och skummande sjunger de ölens lov.
2017-02-01

  Ingrid Trolle
En härligt mustig
dikt till ölen lov
2017-01-31

  lodjuret/seglare VIP
Kommer ihåg denna avskyvärda drift,
att halsa en öl som per skift,
en sådan hade vänn en och två,
en lust en ej så lätt rår på,
nästan äktenskapslikt detta gift.
2017-01-31

    ej medlem längre
Mustig text!
2017-01-31

  Ann V Åhsberg VIP
Är själv helnykterist ... men bra skrivet!
2017-01-31

    Dan Myrbeck
För en god öl är
jäst och gäst lika
viktiga.
2017-01-31

  M.Eta
Rätt inställning till alkohol, ska drickas för det är gott inte för önskad fylla!
2017-01-31

  överlevaren VIP
Dikten ger mersmak av livets goda!
2017-01-31
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO