Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kastade nycklar

Höstens kusliga stormar
blåser rakt över sjön
vi höll hårt i varandra
tidig december, här är snön
känslorna domnar i kylan
tanken lite mera diffus
du ville bygga en lykta
och pryda den med ett ljus

Nu brinner kärlekens låga
ett ljus i mörka natten
kristaller som himlens tårar
utöver ett fruset vatten
vi hängde tvätt på balkongen
det luktar så behagligt gott
en känsla av inre frid
har vi i vinternatten fått

Vi låste ytterdörren
och nycklarna slängde vi bort
det var bara kärleken
som nu var av en gedigen sort
det stod tulpaner på bordet
i en vas av klaraste glas
dina händer mot min panna
förde mig till extas

Stormarna ven utanför
jag kände mig inte längre rädd
vi kände förälskelsens vindar
och kärleken var inte vilseledd
vi stod ute på terrassen
december var vår syskonsjäl
vinden mojnade från norr
och det kändes alltför väl

Det var en doft av svunnen tid
som vi kände den där natten
vi såg stjärnorna glimma
så vackert mot ett fruset vatten
kärleken var i full balans
och nycklarna som du kastade i
djupt till havets vågor
för kärleken det var vi

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 518 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-02-06 13:36



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Oerhört bra skriftat!
2017-02-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
När det var som bäst
det minns man gärna
mest, det var fest då
och denna gest nu då
lyser vägen för en
lika gott nu, ändå...


2017-02-08

  Ingrid Trolle
Ett levande minne
som framträder i
sin skönhet
2017-02-07

    Dan Myrbeck
Fint minne
fint berättat.
2017-02-07

  Niliboy
Fint diktat om kärlek i december!
2017-02-07

  Blomma-Stjärna VIP
tycker om -
funderar över det att låsa in sig och sin käraste och kasta nycklarna i havet...
och om man vill ut - ja, då får man kasta sig i havet...
2017-02-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilka underbara och kärleksfulla bilder du diktat!
2017-02-06

    Birgersdotter VIP
Fint!
2017-02-06

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrik text i kärlekens namn!
Ser bilder för min inre syn.
2017-02-06

    ej medlem längre
Underbart!
2017-02-06

  överlevaren VIP
Ömt och helt underbart!
2017-02-06

  Änglaögon
Vackert, vackert....
2017-02-06

  Salvation Pepper
Hur man skapar tidlöshet för kärleken.

Gott!
2017-02-06
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO