Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skriv detta i Sverige Houellebecq och du dör


I februaris kallaste kustvindar är
det inte många knop som hjärnan
processar utan att maskineriet kollapsar
i små sjok men jag var tvungen att hålla
mig ifrån sängen och drömmarnas stad
visserligen utan något förlag som hade
satt tänderna i mig men ändå

Jag behövde fördriva tiden med något
för att kunna bistå mig själv med
självförverkligande och medan jag lät
tankarna få fritt spelrum såg jag en
beslöjad kvinna på torget

Nu gällde det att få tangenterna att brinna
Jag skrev och skrev, lät världen sjunka
under mark och begav mig in i tunneln för
att undvika allt runtomkring

Det blev ett existentiellt drama med
provokativa övertoner vars innehåll aldrig
skulle få skåda ljuset ovanför den
inkorrekta stratosfären och med
kulturelitens grepp runt våra kulor var det
dömt att misslyckas med en historia som
kretsar kring en palestinsk ung kvinna som
gör uppror mot släktens medeltida
värderingar och föreställningar om liv och
leverne i en arabisk jugend inte alls olik de
rasbiologiska strömningar zionisten
Jabotinsky en gång lät förmedla till sina
irgunistiska fränder

Flickan bekläddes med namnet Fatima och
hon skulle i dramats inledning chocka
publiken med att kasta av sig sin slöja och
därefter omkullkasta solsystemets
fastställda struktur genom att självvalt
prostituera sig på Malmös ökända gator
och torg

Sedermera skulle hon - likt Raskolnikov -
genomlida sitt straff men i motsats till den
skuldsanerade studenten skulle hon vid
vägens slut inte låta sin lilla hand smekas
av Gud utan i stället målar hon på ett extra
lager läppstift och fortsätter sina syndiga
kavalkader medan en hel värld fråntar
henne de dubbla medborgarskapen




Fri vers av henke_r
Läst 595 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-02-04 00:46



Bookmark and Share


  Judas Ekholm VIP
Houellebecq är fantastisk. Tjusig text. Kudos!
2017-06-08

    Botox
Stream of consciousness
2017-04-20

    jaybird
"inte låta sin lilla hand smekas
av Gud utan i stället målar hon på ett extra
lager läppstift"

Vid frontlinjens vinande motsättningar ger denna upproriska text finger åt så mycket och så många att alla medborgarskap blir omöjliga.
Som tillflykt återstår, efter detta, Ladonien.

Ett frisinnat byggnadsverk på nystavat tankegods. Uppfriskande.
2017-02-05

  Ric
Vasst som fan, och sen är språket bara helt underbart här också!
2017-02-04

  objekt3
Vasst, va
2017-02-04

  alicja lappalainen VIP
Houellebecq bevisar att de främsta opportunister , fiender och förrädarna av västeuropeiska kulturen är de intellektuella..
2017-02-04

  alicja lappalainen VIP
trojanska hästens medborgarskap? Bara en muslimsk kvinna förtjänar dubbla medborgarskap det är Ayaan Hirsi Ali men hon kanske avstod ..
2017-02-04

    Sefarge VIP
Whapps!
Detta var ord
och inga visor.
Flödande skriftat!
Med glödens
självklara hetta
Inuti!
Bravo!
:)

2017-02-04
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r