Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Lycksökaren"



Katten var ihop med sig själv
Lekte med sin svans

Sov på bästa nya
Lädersoffan fastän den
inte fick. ..igen.

Balanserade på
Gamla skidstavar från
50-talet högt inne i vedboden

Kikade på sovande fladdermöss
som hängde i vindstaket,lät dem vara
smakade inget gott!

Stirrade ut mot rymden
I en vindstilla natt
samlade stjärnglitter in i ögonen



Katten vet var katten är
Aldrig någonsin någons slav
bara sig själv närmast.

Sovande i en spinnande
Dröm kommen ur sin
egensinniga
Elektriska ström. ..


Och om du försiktigt
Sträcker ut din hand.

Kan du känna hur
Det vibrerar inom
Dig av harmonisk
Fridfullhet. ..

Från Katten den ständige
budbäraren av Livets hemlighet.




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-02-04 16:57



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Katten, katten min vän
är du vaken
eller sover du än
har du ätit upp maten
eller sover du än.

Det finns väl ingen som bättre vet
hur livet skall levas, än katten.
Njuta av nuet å ta till vara på
möjligheterna. Inte undra på att
vi avundas dem, dessa levnads-
filosofer.
2017-02-07

  Valter Örn VIP
Ja katten kan verkligen ge anledning till en katalys av tankar.
Och som frihetssymbol är den verkligen stark. Den ger katten i det mesta.
2017-02-05

  Joni Stam
Det vete katten om katten vet att den vet? För vetskap är inget annat än självreflektion och kan katten reflektera över sin egen existens: sitt egna "kattvara"? Det vete katten!
2017-02-05

  Janina Kaminska
Ja, katterna är fria. Fina bilder du skapar med dina ord.
2017-02-04

  Ric
Katter är underbara, och jag saknar min älskade Smilla.
2017-02-04

    ej medlem längre
Underbar text!
2017-02-04

  Bossepoet från Österbotten
skön poesi
2017-02-04

    jaybird
Katten är en vacker jägare.

Många stilfulla säkra observationer du bjuder läsaren på. Som en kondenserad långtidsstudie.
2017-02-04

  överlevaren VIP
Katter har en skön inställning, gör vad som behagas gynna dom och inget fjäskande i onödan :)!
2017-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP