Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Feelgood


Lördagstant

I lördags tanten var moloken

ingen glädje utav älsklingsboken,

ingen fröjd av stickningen,

inget nöje utan vän

 

Nånting måste göras fort,

i samma sekund, sagt som gjort!

Tanten klädde sig, det gick som smort,

i kväll slog hon på stort:

 

Röd och grann var klänningen,

milt förväntansfull var känningen,

nästan olidlig spänningen,

(funderade en stund på stämningen)

 

Beslöt sig för att chansa

på att faktiskt våga dansa,

gick ut mol allena,

frisyren i snedbena

 

En krog så vackert lockade,

med ljus och rea pockade,

erbjöd läcker blini som

åts med smetana, lök och rom

 

Frestelsen var fjäderlätt

och medan tanten åt sin plätt

en drömprins med ett trevligt sätt

kom sig för; fick dela efterrätt

 

Han bjöd hem, bodde trevligt,

hans temperament var inte sävligt:

Fixade musik, bjöd upp till tango,

därtill en margarita, stark, med mango

 

Och sen i lördags tanten är

(rentav förälskad eller kär?)

lätt om foten, röd om kinden,

rena rama virvelvinden

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 239 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-02-05 20:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det var verkligen feelgood! :-) Tack.
2017-02-10

    ej medlem längre
Hurra för sådana tanter!
2017-02-06

  walborg
roligt om att våga bryta sina rutiner
2017-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim