Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och de kallade van Gogh galen


1.

Under hela studietiden gick jag i tankarna om
att det var något allvarligt fel på mig
Jag kände sällan glädje och jag var mentalt färgblind
"Jag kanske har för låga halter av något
naturligt ämne i hjärnan,
möjligtvis serotonin", tänkte jag och lät
bryderierna fortsätta flöda
medan den blekfete gubben på tv
delade ut rosor till slanka modeller
i bikini

Men sen läste jag en artikel om
katolska präster i Brooklyn som förgrep sig
på barn
som råttor i en födelsedagstårta
och insåg ganska snart att existentiellt
lidande ändå är ett förhållandevis milt
sjukdomstillstånd

2.

Elfriede Jelinek kom förbi med
ett paket saffransbullar till eftermiddagsfikat
och sa:
"Du ska inte tro på allt de skriver"
Jag frågade vad som åsyftades och
hon sa "Det med att jag är halvt galen och
att jag brukar dunka huvudet i väggen"
"Jaså det", svarade jag och fortsatte sörpla
på mitt kaffe
"Det är ju bara ett sundhetstecken", tänkte jag

Nu hade gubbjäveln på tv slutat dela ut
rosor och stod
- på bästa sändningstid -
ogenerat och kladdade på de ålande kvinnorna
De log samtidigt som de smekte varandras
bröst




Fri vers av henke_r
Läst 322 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-02-09 21:06



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
van gogh var bipolär p.g.a för mye absint.
2017-02-10

    jaybird
"Jag kanske har för låga halter av något naturligt"

Där finns normens noter avklädda; och i rummets nionde hörn Elfriedes djupröda läppars längtan till Berlin Alexanderplatz.
Där finns också den nödvändiga motparten till hennes litterära piedestal: gubbdjäveln.
Där finns inte minst "putelj på er grefvar och baroner!"

Ett möte mellan olikheters olikheter.

Överraskningarnas scen. Gillar det.
2017-02-09

  alicja lappalainen VIP
det finns olika former av galenskap till exempel.. genialitet
2017-02-09
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r