Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oersättliga små Kungar och små Drottningar,

All text består av ord.

 

Meningslösa ord finns inte. Ej heller finns nedskrivna, ordlösa meningar. Att söka finna ordlöst tal är lika fruktlöst. Ord kan lyfta eller sänka en text. Ord bör behandlas som de betydande, hjälplösa "bebisar" de är, helt beroende av "mammans" eller "pappans" intentioner.

Ord finner lust i att lyfta meningar i brev, brödtext, doktorsavhandlingar, myndighetsdiktat. Mest gillar de att stå till tjänst i det svåraste av allt, i ett Poem, där de vet att Poeten väger dem, var och en av dem, på känsligaste Guldvåg. DÄR vet de att de utvalda, vägda, till just det Poemet, blir Krönta till oersättliga små Kungar eller små Drottningar, som ger avsedd mening skärpa och budskapet glittrande glans.

 

 

 

 


Du äger, Poet, oändlighet
du äger de krafter som danar

 © Sven-Erik Forslin ·

 Poet! Sjung ut!

 
Sven-Erik Forslins foto.
 
 
 
 
 

 

 

 




Prosa av S-E Forslin/same
Läst 599 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-02-10 19:08



Bookmark and Share


  aol
Underbart mjukt förmedlar du budskapet om ordens innebörd
så berörande fint du formulerar dom i diktarens hand,
2017-03-11

  Bengt H VIP
Du lever som du lär och du är som du lever!
2017-02-15

  Ingrid Trolle
Tack för de här orden och
för påminnelsen om deras
betydelse. Allt för många
ord blir satta samman i
en alldeles fel mening och
omöjligt sammanhang.
Pendeln måste slå tillbaka
nu, innan vi glömt det
starkaste
ordet,
kärlek
2017-02-11

  DominiQueen VIP
Älskar, dvs jag älskar Din ömsinta faderliga kärlekshyllning till ORDET.
Jag älskar Orden...

Tack, underbart att se dessa ord födas.

All Kärlek
~ DominiQue
LoveLight
2017-02-11
  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same