Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det behövs inte mycket för att se livet från den ljusa sidan.


Glädje i vardagen

Kanske borde jag misströsta när allt går mig emot
Men jag har aldrig tillåtit deppigheten slå rot
När bara en växel fungerar cyklar jag på den
Jag gör gärna även varje fiende till min vän
Är det kallt så rör jag mig och tar på en halsduk
Aroniabär gör att jag nästan aldrig bli sjuk
När det är mörkt omkring mig tänker jag på något ljust
Det räcker med en småsak för att göra mig förtjust.

Nu sår jag tomatfrön och drömmer redan om en vår
Jag planerar odling i växthuset så gott det går
En blommande orkidé stod där bakom en gardin
Jag matar småfåglar och även blåmesen är fin
Snön har pudrat marken så att den är alldeles vit
Istapparna växer för var dag en ny liten bit
Det är gott att vila ut i soffan en liten stund
Det känns väldigt bra att alltid har livsglädjen som grund.




Bunden vers (Rim) av Maria Eliasson
Läst 519 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-02-11 17:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Eliasson
Maria Eliasson