Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liten blomsterknopp

Se genom natten
känn doften av regn
vindens stilla drag
genom ängslans förlopp
oro och vilsenhet
släcks i soluppgång
vaknar så i stillsamhet
liten blomsterknopp

Hör i morgonrodnad
fågelns vackra sånger
toner för orkester
dem naturen har att ge
oron för själen
den som en gång fanns
sprids i vindars mönster
och kan plötsligt se

Känn trädens grenverk
sträcka sig mot ljuset
snudda som beröring
till det som varit kallt
knoppen som vänligt
vaknat i långsamhet
står där nu praktfull
och strålar tusenfalt

Smaka på morgonregn
droppar i daggkåpan
gryningsljusets näring
till naturens briljans
liten blomsterknopp
känner ysterhet sprida
glädje till livets gång
och framtidens elegans

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 569 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-02-16 19:22



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Jätte bra :)
2017-02-20

    ej medlem längre
Den här var riktigt vacker Uljo. Sparar den
2017-02-20

  Ingrid Trolle
Hoppet som återkommer
varje vår, då naturen vaknar
och lusten att leva kommer
igen.
Fint framfört
2017-02-18

  Salvation Pepper
Naturens gränslösa hopp.
2017-02-17

  Eva Helene VIP
Vackert och hoppfullt!
2017-02-17

  Ewa-Britt Nilson VIP
I naturens gestalt
kan tusenfalt
få form och norm
och ta en med storm
det är bara att i dess
spår följa oavsett
vilken uniform...

2017-02-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd naturlyrik vävd med blomsterprakt i varje vers.
2017-02-17

  M.Eta
Blomsterknoppar vittnar om livet som är på gång. Fint och vackert!
2017-02-17

  Sommarina VIP
Så vacker den är blomsterpoesin. Längtan efter vår
2017-02-17

  överlevaren VIP
Naturskönt!
2017-02-16

    ej medlem längre
Poesi och naturlyrik och en vacker väv av ord.
2017-02-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO