Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

grammatikterapi

En får någon
att röka cigaretter
fastän inte ens någon röker

kan kvinna rå över
något man rår för?

någon vill inte vara blott
ett pronomen för en annan

Ett mot Biff-regln
att säga:
att jag är inte intresserad

En får en annan
att vilja bryta alla
semantiska mönster
och tvätta alla fönster

tvätta varje ord
till blott betydelsen kvarstår
inte som morfem
utan som sötma

satsdelar vill någon kunna
satsa på stora orden
i en klass för sig stående
utöver befintliga ordklasser

finns det något underförstått
som inte är brott mot kongruens:

om jag skulle säga
att jag vill vara kärleken
skulle du ge mig fel
för brott mot formerna?

skulle abstraktionerna
ta sig för stora proportioner
om jag tog och stoppade hela
bergrappsapparaten
i ett svart hål i rymden?

Och därpå vilade med honom i drömlös sömn




Fri vers av Charlotte Blombäck
Läst 536 gånger
Publicerad 2004-09-27 16:30



Bookmark and Share


  Anna Grå
Du är som så klok.
2005-10-31

  Anders Bek
Trodde jag hade kommenterat denna tidigare, men kanske inte...
MYCKET bra, överraskande, spännande och dessutom rolig.
Och slutraden är underbar.
2005-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Charlotte Blombäck
Charlotte Blombäck