Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åsnor

På nyheterna
berättar den
välpolerade reportern
om fattiga bönder i Afrika
som har fått sina åsnor
stulna

Ett stort och utbrett
problem som förorsakas
av den kinesiska
efterfrågan på
åsnepäls

Kinesen tror sig veta
att partiklar i åsnans
yttre hölje kan malas
ner till naturmedicin
och bota sjukdomar

Polisen gör i inslaget
en razzia mot en
farmägare

Där hittar de
femtio slaktade åsnor
vars pälsar har avlägsnats
från kropparna

Ut kommer en vit
godsherre i handklovar
med fet mage och
flottig uppsyn

De sanna åsnorna
trippar fortfarande runt
på Afrikas savanner

Enda skillnaden är
att gammelåsnan har
en ny åsna med
andra behov att tillgodose




Fri vers av henke_r
Läst 389 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-02-21 13:54



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
noshörningarna är snart utrotad med hornet anses ge potens.
2017-02-22

  Staffan Nilsson

PS
Jesus red in i Jerusalem på en åsna.

2017-02-21

  Ric
Ja är det inte kött, betar, hörntänder eller testiklar så är det päls. En del slänger i sig en whopper om dagen med gott samvete, andra knaprar malda djurdelar för erektion. En del betalar för cirkusbiljetter, för att barnen ska få se, andra bär skinnjacka. Själv vägrar jag allt ovanstående men dricker faktiskt mjölk, och äter ost också ;P
2017-02-21

    jaybird
Det gäller att inte bete sig som en åsna. Åsnorna får helt enkelt leka söta svartvita björnar, klättra i träd och börja äta bambu.

Finurligt skrivet om okänslighet.
2017-02-21

    Sefarge VIP
Att 100- tusental elefanter
Stupat p.g.a mänsklig
Rovdrift visste jag om men ej
Åsnor? Hoppas Afrikas zebror
Och unika djurvärld kan freda
Sig mot människans ensidiga
Tankemönster och brist på
Respekt för liv men det är
Lätt i sitta i sin soffa i Västeuropa
Och tycka!
Dock tack som upplyste
Och upplyfte dessa tankar
In i offenlighetens ljus
:)


2017-02-21

  Staffan Nilsson
Åsnan!

Gammal och omsjungen.
Bileams åsna i fjärde moseboken.
Sancho Panza, Don Quijotes väpnare, red på en åsna.
Åsnan Silver i nobelpristagaren Juan Ramón Jiménez prosadikter "Silver och jag" och "Samtal med Silver" är som Bileams - fjärrseende.
Inte att förglömma - fina damer i imperiet Rom badade i åsnemjölk för skönhet.

Skamligt att åsnan görs till profit!

2017-02-21

  alicja lappalainen VIP
Gunnar Ekelöf sade att djur är våra tiders Kristus

2017-02-21

  objekt3
De har förbjudit export av åsnor till kina ...
2017-02-21
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r