Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En regning dag i februari 2017 begav jag mig ut med pappas cykel för att uppleva transformationen av min gamla hemstad Höganäs: från hårt arbetande industristad till medelklassmekka för lattedrickande mammor.


10.Kommunal konst


”Men va fan är detta?”
skränade den överförfriskade mannen i
foppatofflor och trekvartsbyxor
när han gick förbi den
bronsfärgade mannen

”Och du ska föreställa konst?

Detta kostade oss
skattebetalare
skjortan,
sånt hör inte hemma här i Höganäs

Du hör inte hemma här!

Konst ska falla alla i smaken!

Konsten ska beröra kollektivt!

Mina pengar
våra pengar

Lägg dem på något alla
gläds åt

Varför inte subventionerade
studsmattor till våra
trädgårdar?”




Fri vers av henke_r
Läst 283 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-02-23 21:29



Bookmark and Share


  Verner Forsman
Mera studsmattor åt folket!

(gärna också i folkets park...)
2017-02-24

  Ric
Underbar serie, sköna minnesbilder och reflektioner. Tack för helskön läsning!
2017-02-24

  Ric
Mer konst åt folket. Och mindre studsmattor. Ja färre också ;P
2017-02-24

  alicja lappalainen VIP
den här mannen verkar vara själv en konst föremål eller kanske konstig bara..
2017-02-23
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r