Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sakta vattnar hon jorden , tår efter tår...

Jag ser en kvinna vandra vägen fram
Klädd i en enkel vit klänning
Barfota vandrar hon
Sakta strör hon sitt utsäde
Där hon går
Tår efter tår

Hon gråter över den kärlek
som gått förlorad
Den oskuld som rycktes bort
Sakta sår hon tårarna
från de svaga i landet
Som tynar bort i fattigdom och misär
De som slutat ropa
Slutat gråta
Begråter dem som sparkas på
De sjuka som ingen lättnad får

Hon bär ett ok
På Sina axlar
Oket är den kärlek
Ingen lyckats utsläcka

Än skiner ljuset ur hennes öga
Än finns kraft till kampen
Vart går du vackra brud?

Hör du honom kalla
Hördu vännens rop
Lyft din blick
Han kommer snart

Än är landet inte lagt i ruiner
Än finns hjälp att få
Så fortsätt din vandring
Sluta ej att så
Fortsätt att med tårar
Vattna jorden
Säg hör du inte orden

"Den som med tårar så
Skall till skörd
Jubel få!"





Fri vers av Qvinn n'Lion
Läst 235 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-02-25 22:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Qvinn n'Lion
Qvinn n'Lion