Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

poesi är typ svårt.

vad är egentligen poesi?

för dig
eller
dig
eller
dig


är det fel,
att skriva enkelt och vanligt?

/ med paus/

är det mer rätt,
att skriva på rim?

eller att använda
sig av skumma ord
ingen någonsin hör,

till vardags,

 

förutom,
när de används
i ett poesistycke eller två?

vad som är rätt för dig,
är inte det för någon annan

och jag vet inte, men
det måste vara svårt
att vara kritiker, och
bedömma posesi

när skrivandet av poesi
innebär så olika saker
för varenda en av oss

(bortsett stavningen, kanske)

fri vers
rim
en sonett
en haiku
/caesura/
och varför inte, några fötter,
kanske jambisk pentameter

-

oh my, bara skriv
vad du än vill
det är din själ
och det är ditt hjärta

spill lite bläck
bara spill spill spill

men nu, får det vá slut

-

Ps. Om du läser, fint så, jag blir glad.
Konstruktiv kritik är dock också välkommen. Ds.

 

© Februari 2017




Fri vers (Fri form) av Celticgirl VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-02-26 16:48



Bookmark and Share


  danne //
Den gör lite som den själv vill skulle jag se det som , aldrig fel med spontana överraskningar som tränger sig på ...
Du gör det bra tycker jag Celtic heja heja
2019-05-27

    ej medlem längre
Jag tror att poesi springer ur en önskan att dela med sig av sitt inre av tankar, känslor och erfarenheter i syfte att finna mening och tillhörighet i tillvaron...
2017-02-26

    ej medlem längre
poesi kommer av grekiskans poeisis och betyder göra. man gör nåt med någon (läsaren och en själv) då man diktat (kommer av dicere som betyder säga).
2017-02-26

  Larz Gustafsson VIP
Nilsson har helt rätt.
2017-02-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Skriv med hjärta och själ, det är det viktigaste tror jag. All konst har sitt tycke i betraktarens öga. Smaken är olika.
2017-02-26

  Larz Gustafsson VIP
Vem har sagt att det ska finnas rätt & fel?
Ignore the bores!
Poesi är vad man gör den till.
Tänk på dadaisterna...
2017-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Celticgirl
Celticgirl VIP