Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flygfärd

Vi flyger över ängen
sträck på dig och följ med
gör som fjärilsvingen
seglats över blommors dal
vid bryggan sitter näcken
och spelar nattlig vals
kanhända vill han följa med
i kvällen ung och sval

Vi flyger över landsbygden
vägarna med makadam
en sväng över gläntan
där husen står på rad
där ån som flyter stillsamt
vi stannar upp en stund
ballongfärden så ljuvlig
över land och stad

Vi flyger som fåglarna
med pappersdrakens magi
lättsamt går färden
och resan den känns bra
från ovan kan vi skåda
det som händer i vår värld
krig och orättvisor
det ingen människa vill ha

Vi flyger genom mörkret
runt stjärnor och planeter
och månen visar vägen
den riktningen vi ska gå
långt ut i universum
där landar vår nyfikenhet
en flygfärd genom seklen
kan läras oss att förstå

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 458 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-08-23 12:33



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Jag drömmer ofta om att jag kan flyga...det är en häftig känsla...gillar dikten...
2017-08-27

  Eva Helene VIP
Mjukt och vackert - är gärna med på färden!
2017-08-24

  överlevaren VIP
Vilken vy, vackert!
2017-08-24

    ej medlem längre
Fin flygtur du tog oss med på, tack..
2017-08-23

  M.Eta
Flygfärd som är som en reseskildring, fin att läsa!
2017-08-23

    Lars J
Snyggt skaldat!
2017-08-23

    ej medlem längre
högt svävar luftballongen över vår värld
fint lyfter tankarnas färd
tack
2017-08-23

  Marianne Räf
En fin flygfärd genom dikten.
2017-08-23

    Elisabeth Nilsson VIP
En flygtur man skulle vilja vara med på. Vilken glädje att få se världen ovanifrån. Trots att jag egentligen är höjdrädd. Men din text landar mjukt i läsaren.
2017-08-23

    ej medlem längre
Som ett äventyr eller en saga flyger dina ord - tacksamt följer jag med.

2017-08-23

  Anya VIP
Härlig flygtur. Roligt att få följa med. Mycket glädje i orden.
2017-08-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO