Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kepi Noir

Av återvunnen kartong
bygger Främlingslegionären en julkrubba

Omålat och oskyldigt står ansiktet ledigt
i näste, säger han mig saker om missade liv
om hur också tron och trotsen, är en existens

Jesusbarnet i en pansarvagn
Kriget finns överallt

Död och vardag

Traditioner är viktiga att upprätthålla
när världen vägrar kärvar av individer
så återföds allt medmänskligt hat
till Sebaots försvar, solnedgångar och stränder

Ytterkanterna dras samman, mot
Död och vardag

Säger mig legionären
att när livet är svårt kan det göras uthärdligt
genom att borra prövningarna djupare

Uniformer genom generationer
Arvsynden roterar

Död och vardag
Och orderna kommer alltid uppifrån

Kepi Blanc




Fri vers av Robert Jonsson VIP
Läst 547 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-02-28 18:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
mycket väl genomfört konststycke, hoppas många hittar din text, den är verkligen värd all möjlig kredit, applåder, självklart, bokis likväl! tack.
2017-03-01

  Janina Kaminska
Håller med Alicja. Mycket intressant läsning
2017-03-01

  alicja lappalainen VIP
.Bara utanför etiken kanske i kvantfysikens kategorier kan man fatta den obegripliga manliga sadomasochistiska världen.
Mycket bra text. En av de bästa jag har läst här.

2017-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP