Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farbror blå

Det är höst på landet
och jag fyller trettiotvå
ser ut genom fönstret
frostnatten verkar förstå
Du fanns här hela tiden
dukade mitt frukostbord
en mammagestalt var du
som viskade kloka ord

Det är höst i staden
och jag har nyss fyllt år
löven ringlar på gatorna
tror att frosten förstår
Rummen andas tystnad
där våra vilsna själar bor
rosenbuskarna utanför
talar om en hjälte stor

Det är höst i gitarren
den som du spelade på
visan till min födelsedag
balladen för farbror blå
Gula dansade löven
runt omkring din orkester
älskvärda och tillitsfulla
med sina omtalade gester

Det är höst i själen
där blåser en inre fanfar
terapeuten för sårbarhet
söker efter livets svar
Jag fyller år i skymningen
det har du kanske förstått
och ljusen brinner stilla
de slocknar när gästerna gått

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 697 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-03-22 09:11



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Ledsamt men vackert
2017-03-24

  Blomma-Stjärna VIP
suggestiv i saknad och vemod!
2017-03-22

    Dan Myrbeck
Vemodsfin
2017-03-22

  Anya VIP
Tycker om mörkret du fångar mellan raderna...med hösten i centrum.
2017-03-22

  Marita Ohlquist VIP
Vemodig, berörande text om saknad!
2017-03-22

    ej medlem längre
När jag läser dina ord känner jag en längtan och ett vemod mellan raderna.
2017-03-22

  överlevaren VIP
Orden väcker vemod, ser olika nyanser av mörker....

2017-03-22

  M.Eta
Mysigt med födelsedagar när det får vara som i din fina text.
2017-03-22

  Salvation Pepper
Vackra och varma ord och scener om födelsedagar.

(Man kan ju undra om du faktiskt nu fyller år ...)
2017-03-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO