Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
snödroppsdans i vår trädgård, bådar vår Foto av Eva Akinvall


Ångfarare ~.. Framåt Mars..~~

 

Ångfarare
Dags att visslan i luften ju ljuda får
Giv signal för att vi nu far mot vår
Mars bådar gott, ankom som igår!

Med ljusare dagar, längre och längre
Varmare sol och vårknopps fägring
Små snödroppar redan i grupper marken dansande smyckar

Gröna skott av blad av vad som kan bli blomster fram till påsken
ur myllan trängt opp att söka dagens ljus och vårens sköna vårregnsdropp

Markens frusna nu tinar långsamt upp, vaknar ur vintervila och i jord det gror

Ångande andning, våta vätan stiger mot skyn genom luften, drar med sig doften av nytt liv

 

I år igen blir vår igen, mars lovar så

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 803 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-03-02 12:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja så härligt att det äntligen är mars månad och vårblommorna vaknar!
Fin text och bild!
2017-03-02

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Underbar precis så har jag framför huset under körsbär vilda trädet ser en matta av snödroppe på minst 4 m kv. och hur long som helst små och gulla täta.
2017-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)