Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svår dröm, 2/3.


Farbror Blå

 

Farbror Blå

spelar spel med glaspärlor

skimrande och falskt ärligt

fönstren varierar sig

blå och små, förmerar sig

ointagligt är hotellet

ingen kofot bräcker stället 

han har valt en annan fru

lämnar mina ungar nu

fast de dansar långdansen

snurrdansen och språngdansen

bästgrabben i täten går

sjunger allt vad han förmår

vännerna på vindarna 

borstar inte kindtänder

 

Farbror Blå

kommer från en elak släkt

släkten har hans ondska väckt

samtalen med Amalthea

Zarathustra skeva Svea

bräcker självklart snälla Nelly

Signe Britt och alla vänner

som han kanske inte känner 

dom har också sina styrkor

såna som de goda dyrkar

 

Ville gärna kyssa Farbror

men då var han lite slarvig

sov intill iallafall 

han var varm och inte kall

snösmältning och istappsfall?

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 594 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-03-04 02:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fyndigt skrivet.
2017-03-07

  Anita Hanssen
Oj, vilken härlig text!
Gillar mycket och skapar bilder.
2017-03-06

    Lena Söderkvist VIP
Vilken en! Drömmen alltså! Att förvrida ens barndomsbilder så där, det kallar jag för mardröm. Om jag som amatörtolkare får säga vad jag tror, så betyder nog det här att man inte kan lita på någonting. Och det stämmer rätt bra med dina övriga drömmar. Det är DU som måste fixa skivan hela tiden, annars blir det kaos. (Fast jag kan vara ute och cykla)
Tycker att texten är rättframt brutal, vilket förstärker den känsla jag får.
2017-03-05

  TrollTörnTrappan VIP
Gillar dina språk(o)brukliga vändningar i denna, såsom "blå och små", där fönstren agerar subjekt, "falskt ärligt" (påminner om hur jag kunde ha uttryckt det), vidare vindarna respektive kindtänder, och hur den fina bristen på "Blå" i slutstrofen leder över till hans slarvighet samt tappandet av sin iskyla...
2017-03-04

  Nanna X
Gun dyker möjligen upp i nästa avsnitt
2017-03-04

  objekt3
Men Gun då?
2017-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X