Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sverige är ett avlångt land vilket märks särskilt just nu. Jag bor i Västernorrlands län, här har vi mycket snö ännu. Jag gillar snö, men jag längtar till våren.......


ÄN SÅ ÄR DET LÅNGT TILL VÅR!

Vi var till vår kära stuga igår, det blev en skön promenad.
Vi tittade till stugan och skottade snö, hade kommit en decimeter till sedan förra dagen.
Bar i ved till braskaminen i storstugan.
Plockade ihop mattor som vi skulle ta med hem för tvätt.

Gick sedan ut och tittade runt på tomten, mina såpallar syntes knappt.
Inte heller vårt soldäck, där vi även planterat häckbuskar runt.
Men jag vet att allt tinar fram i sinom tid.

Men visst längtar jag till våren, att få så mina frön samt sätta plant.
Se tulpanerna komma fram i lavarna.
Få se blåmesar och bofinkar flytta in i holkarna.

Att längta är bra för själen, man håller sig levande tror jag.




Fri vers av Ezmeralda VIP
Läst 179 gånger
Publicerad 2017-03-10 10:01



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja hoppas och tro
att det som fått gro
skall slå ut till slut
är ett hoppfullt
tema att ha
till schema!
2017-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP