Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild från Cartagena, Spanien


Självbilden...

 

Självbilden gick i kras

Själen tog stryk

Bilden i ram

 




Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-03-17 20:17



Bookmark and Share


  annatheresia
Får känslan av att du fått distans, hittat dig själv och kommit på plats. En fin haiku!
2017-03-20

    Adonis
Bra skrivet. "Bilden i ram". Nån hittade sig själv tänker jag.
2017-03-20

  Bo Himmelsbåge
Mycket välgjord bronsstaty av en ensam
hemvändande soldat från inbördeskrigets Spanien...

Hans självbild är lika splittrad
av ljutande bomber, som hans hemby...
Vem är han nu... mördare... hjälte... illusion...?
Allt inramat av fredens grönskande vision...
Men inom honom rasar kriget fortfarande...

Fin haiku som i blixtbelysning fångat en desillusionerad soldats dilemma...

Tack!
2017-03-19

    ej medlem längre
En fin vemodig haiku om en självkänsla som gått i kras.
2017-03-19

  aol
Gillar din haiku mycket så sant så lite som om den lilla hammaren träffar rätt så krackelerar självbilden då tar själen stryk liksom vem var jag men då är man ju naken och där i sin ensamhet är man ju äkta för masken du hade har ju rämnat men sen bygger man upp en ny och bättre får man hoppas från gång till gång, tack för din starka skrift,
2017-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP