Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårens väg

Våren liftade genom Danmark
Cyklade över Öresundsbron
Simmade över Vänern.

Kom fram till ett högt staket,
En tjock mur med taggtråd

Våren blev förbannad,
Stack eld på en flyktingförläggning.

Sedan böjade hon gråta,
Så den sista snölegan
Motvilligt packade väskan.
Och försvann.







Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 319 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-03-18 19:11

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Undert!bar
2017-03-19

  Ingrid Trolle
En mycket tänkvärd
dikt, som är tecknad
fina bilder.
2017-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram