Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hade skrivit texten tidigare i min bordslåda, men i går på kvällskvisten då jag återvände hem från sjukhus efter en kort hjärtservice beslöt komma ut med den!


ÄLSKADE

Din bild är inrotad i min själ
Kanske kunde det blivit lättare mig
om jag hade glömt dig…
mina tankar är ständigt hos dig,
synd att du inte vet om min kärleks vidd.

Ditt väsen förtrollar mig!
Din varenda gest, ditt tecken,
blotta åsynen av dig bedövar mig
vid varje tillfälle
förstenas jag över hänförelse!

Dina leende ögon, din blick
sjunker i min själs djup.
Din röst smeker mina känslor, hjärna,
din gångs lätthet rör om mig,
jag ville så rosor på din väg att gå!

Mitt hemliga hopp lydde
att få hålla din hand i min hand
även en kort stund skulle räcka,
jag skulle lätt kyssa din pärlfina hud,
ett snabbt flyende ögonblick!

Ditt i vinden fladdrande vackra hår
faller vid vår dans på dina axlar
fulländar skönhet av ditt ansikte,
jag gav en kärlekskyss
på dina mjuka, röda läppar!

© Heikki Hellman 2017-02-22




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 367 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-03-21 17:39



Bookmark and Share


  Amari
Du är fantastisk Heikki!
Så vackert att jag ryser.
2017-07-26

  Bo Himmelsbåge
Mycket vacker, sensuell o ömsint Kärleksdikt till Din livsledsagerska...
som nu färdas i ett annat,
parallellt Universum...
men... det är min fasta övertygelse,
att en dag kommer era vägar att korsas igen...
i Kärlekens och Helhetens namn...
då... kommer Din dikt att infrias med råge...

Tack!
2017-03-25

    Bellissima
Vackert och finstämt!
2017-03-22

  Alysse VIP
Mjukt smeker orden
sprungna ur hjärtat
såsom handen
smeker din älskades
kind

Så vacker är
din kärlekspoesi
med underbara
formuleringar

Tack för att du delar
med dig!
2017-03-22

    ej medlem längre
Alldeles underbar kärlekspoesi.
2017-03-21

  Minkki VIP
Lyrik, poesi, kärlek - direkt ur hjärtat
skaldat. Fint att läsa!
2017-03-21

  Marita Ohlquist VIP
Ömsint och kärleksfullt, känner kärlek, värme och gemenskap!
2017-03-21

  walborg
Underbar kärlekspoesi med älskad hustru som inspiration livet ut
2017-03-21

    ej medlem längre
Vackrare kan inte kärleken beskrivas.
2017-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman