Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Emulsioner

Genom robotdagar
möter det hjärtformade huvudet
Sannständiga ögon
reflekterar mänsklighet
som en guppande oljefilm

Och sedan då Jag
med min värdelösa överlägsenhet

Vår synd mot alla arter

Arvsskulden avskrivs alltid
så länge vi i mötet med djuret
står trasiga nakna,
viker upp sammetsöron, viskar förtroligt
drar händer över olikfärgad päls
och tror på det vi säger när vi benämner
Individer

Endast så, fylls tunnlar och rum
med kärleksbolster

Endast så,
pumpar pipelinen

Endast så,


sann botten
Genom ytan




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-03-22 10:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP