Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Familjen kantarell

Under granens gröna grenar
bor vår älskade kantarell
Han med barn och fruga
kom till skogen i går kväll

Han tog på sig gula mössan
för att vara riktigt snygg
Under trädets breda vingar
där känner han sig trygg

I kläderna som bärs
finns lite högre klass
De är så härligt fina
i sin gula modestass

När skogen ska ha fest
så sjunger de en sång
Det är en akt om frihet
som varar natten lång

Runt mossa ris och snår
kan barnen umgås fritt
De springer hela hösten
tills vintern vill ha sitt

De kryper under mossan
för att få lugn och ro
De bryr sig om varandra
stort mer än vi kan tro

Så om du dem vill möta
du nog bör vara smart
Sök under granens grenar
men innan de får fart

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 948 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-04-25 06:29



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Härligt diktat!
2017-04-27

  Janina Kaminska
Jättefin dikt om de goda svamparna.
2017-04-26

  Nils-Robert
En dikt som ger mig en flash back till Tomtebobarnen. Fint diktat.
2017-04-25

  Ingrid Trolle
En härlig dikt om
Kantarellen, denna
fina och goda svamp
som är lite kräsen med
var den vill växa. Den
är inte så lätt att hitta
i blandskog.
Det vattnas i munnen
när man läser denna
välskrivna dikt.
2017-04-25

  M.Eta
När man hittar kantareller i skogen blir man soligt glad. Fin text.
2017-04-25

    ej medlem längre
Underbart rimmat om skogens guld.
2017-04-25

  Marita Ohlquist VIP
Härlig text om kantareller!
Nystekta på mackan är de en höjdare för en läckergom.
2017-04-25

    ej medlem längre
Skogens guld glimmar ikapp med dina trevliga ord!
2017-04-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
Jeanna Oterdahl
och Herman Palm
fick till visan rar
som hänger med oss
i alla dar... Ännu!
Tack att Du tog
upp den igen Du!
2017-04-25

  Anya VIP
Får mig att tänka på barnsången...har du sett herr Kantarell... Kantareller är verkligen smaskiga. När jag bodde tidigare hade jag flera kantarellställen. Men där jag bor nu har jag inga. Kanske dags att bege sig ut i senare i år? Text som får mig att minnas.
2017-04-25

  Niliboy
Roligt slut. Eftertänksamt
2017-04-25

  Salvation Pepper
Trevlig sagoberättelse!
2017-04-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO