Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

oasen

det bubblar i oasens vatten
likstela händer sträcker sig ur
det oroligt flytande
stilla, stela
kritvita, krampaktiga

en skog av fingrar
nävar och handflator
sträcker sig mot den tomma himlen
sökandes svar, tröst, sökandes

en gud, eller en gudinna
en älskande moder

de döda händerna erhåller inga svar
samtidigt som de inte frågar något
vad ska de fråga?

tiden har gjort dem tidlösa
och deras sökande upphör aldrig

det bubblar i oasens vatten
och snart badar händerna 
i stjärnornas miljardåriga ljus
och i öknens totala
t y s t n a d




Fri vers (Fri form) av Hermonius
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-03-24 19:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hermonius
Hermonius