Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frön som såtts

Bara du och jag här
solen från det blå
i vårt barndomsland
var vi bara små
vi plockade smultron
röda och söta
hararna i gläntan
vi hoppades få möta

Bara du och jag här
nattens ljuva ljus
tonårstidens åtrå
behaglighetens rus
tiden den var nu
och inget var svårt
namnen på stammen
allting var vårt

Bara du och jag här
i vuxenlivets start
komplikationer på linan
inte alltid så klar
vi sårade varandra
kring timglasets sand
men löste problemen
en utsträckt hand

Bara du och jag här
fortfarande ett par
och aptiten på livet
söker frågor och svar
lämnat har avkomman
livets trygga härd
med genitiska arv
på livets ringliga färd

Bara du och jag här
minnesbilden full
krafterna har sinat
slutgilltighetens mull
mycket finns att värna
längs vägen vi gått
memoarer skrivna
de frön som livet sått

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 376 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-04-03 09:02



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Mycket bra här:

"vi sårade varandra
kring timglasets sand
men löste problemen
en utsträckt hand"


2017-04-04

  Niliboy
Mycket fint, det griper över sin positivitet!
2017-04-04

  Eva Helene VIP
Frön som burit frukt, fint!
2017-04-04

  Ingrid Trolle
Så underbart diktat om
livets gång och kärleken
Din penna är av guld som
målar de skönaste dikter
2017-04-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar dikt med livets skeenden och olika tidsepoker skriftad i fina rim och bilder.
2017-04-03

  Maria Sundelin VIP
En fin beskrivning av livets gång
2017-04-03

  Janina Kaminska
Oerhört vackert skrivet, underbara känslor rakt igenom.
2017-04-03

    ej medlem längre
En fantastisk dikt med själ och hjärta i varje rad.
2017-04-03

  Marianne Räf
Ja, man sår nog
sina frön i livet..
Mkt bra diktat!
2017-04-03

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text om livets olika skeden och dess frö som är sådda!
2017-04-03

  överlevaren VIP
Livets växande planterar kunskapsfrön!
2017-04-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO