Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Canto nr 7. Och den sista i den här sviten.


Canto av Alessandra Canto


Eva fördrivs
ur paradis.
Och disen de urgamla skingrar sig
när Adam och ormen slingrar sig.
Eva håller fram
kunskap i sin hand
och lever i Adams skugga
från dagen hon tar sig en tugga.

Eva fördrivs
på samma vis
från att chefa på jobb och bestämma
till deltid och vara hemma.
Den antika synen på könen, tyvärr,
går att se i våra lönekuvert.
Åttiosju öre tjänar en hona
när en hanne kammar in en krona.

Och av slentrian och dumhet
fördrivs hon ur styrelserummet.
Besluten i företag klubbar
nästan uteslutande gubbar.
Andelen kvinnor är tre procent,
fast en kvinna är minst lika intelligent
och har utbildning som är lika.
”Äh, Eva, du fixar väl fika.”

Prestigen har gjort att
det sen bara fortsatt.
Men tids nog hinner det moderna
ikapp även Adams hjärna.
För en Adam kan inte leva
utan en likaställd Eva.
Det är nåt han understundom
kommer underfund om.




Bunden vers av Göran P Rödholm
Läst 198 gånger
Publicerad 2017-04-03 19:30



Bookmark and Share


  big mama
Bra ämne. Och påhittigt vad gäller rim.
2017-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm