Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Året runt

Januari startar året
då ska julen dansas ut
lutfisken och skinkan
den har redan tagit slut

Februari det är tiden
som är snöig och kall
då när skidorna slinter
nerför backarnas fall

Vinterns sista tid är Mars
is och snö smälter bort
björnen vaknar i sitt ide
tycker vintern varit kort

Knopp i håret har April
sippor täcker marken
barnen vill så gärna
springa barfota i parken

Blomsterrik är Maj
sol och sköna dagar
hästarna ses beta
fritt i bondens hagar

Den blomstertid nu kommer
i Juni glatt vi sjunger
för äventyr och bad
skolbarn har en hunger

Semesterns tid är Juli
då på vandring vi kan gå
kanske resa med charter
skön är sommaren då

I Augusti börjar skolan
efter sommarlov så skönt
det är lika för alla
och att klaga är ej lönt

Löven gulnar i September
och de faller, det är höst
kanske sommaren var skön
det är hjärtats enda tröst

I Oktober kommer kylan
och i sjön vi badat klart
vi får kratta höstens löv
och det känns underbart

Regn och mörker kommer
när November tågar in
ljus och brasor vi tänder
värmer kroppens sköra skinn

I December kan vi njuta
julens sköna glädje tid
möta tomten med klappar
under vinterstjärnan blid

Året kretsar i en cirkel
dagar kommer och går
årstiderna de passerar
så att omväxling vi får

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 500 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-04-10 20:25



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillas mycket!
2017-04-16

  överlevaren VIP
Strålande ordat!
2017-04-14

    ej medlem längre
Så fyllt av värme och charm!
2017-04-11

  Niliboy
Mycket fint berättat, själv föredrar jag december med sin julefrid å Lucia!
2017-04-11

    ej medlem längre
Åh, vilken fin dikt!
2017-04-11

    ej medlem längre
så fint om varje månad!
2017-04-11

  StinaJ VIP
Underbart diktat om årets månader. En årstidsplansch att sätta på väggen och njuta av.
2017-04-11

  Marianne Räf
Bra månadsredovisning! Jag
upplever myset i hösten, då
jag läser dikten. En årstid,
som är underskattad! - - -
Enligt min mening..
2017-04-10

  lodjuret/seglare VIP
Skolplansch från väl förr,
kan smycka din dörr,
som ville visa den vägen,
till hur gammal sägen,
blitt rosad i som egen favör.

Nödrim...
2017-04-10

  Daniel_78 VIP
Härligt. Du fångar många av månaderna bra. Tycker september var lite för vemodig för dess charm :)
2017-04-10

  ResenärGenomLivet VIP
En fantastiskt bra åretruntdikt...
2017-04-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO