Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

grubblarens glädjesorg

att vandra utan mål
att bestiga berg utan krön
att vandra utan att
vandra

det är sökarens ständiga uppgift
sökarens ständiga dilemma

att ständigt söka svar
när de kanske inte
finns
att ständigt söka svar
där de kanske inte
finns

och varje svar på vägen
avlar tusen nya frågor
och visionen
(eller illusionen)
om att skörda frukten
från kunskapens träd
ter sig än mer
a v l ä g s e n

att ständigt söka svar
utan att veta vad fråga
detta är grubblarens dilemma

på en och samma gång
grubblarens eviga glädje
liksom sökarens största

vemod




Fri vers (Fri form) av Hermonius
Läst 347 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-14 08:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hermonius
Hermonius