Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Turdagen

Det knackade på rutan
min rullgardin for upp
jag klev upp ur sängen
så vaken som en tupp

På karmen satt en fågel
och bad om lite vatten
han hade färdats långt
ja nästan hela natten

Jag tog mig till köket
med en käpp av gran
och fyllde upp glaset
från min vattenkran

Fågeln han var törstig
ur glaset mitt han drack
han trummade mot rutan
mot skogen så han stack

Jag glömde hela saken
och gick till en affär
där köpte jag en lott
som tröst för allt besvär

Det spelade vid rutan
en vacker fågelsång
jag skrapade min lott
och vann med en gång

Kanske var det fågeln
med sin vackra drill
som gjorde så jag vann
jag tacka honom vill

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 355 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-04-19 06:17



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Trevligt när det händer något positivt...fint rimmat...
2017-04-22

  Ingrid Trolle
En skön dikt
om turfågeln
en riktig solskens-
historia
2017-04-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Trevlig solskenhistoria, berättar du med humor och fina rim.
2017-04-19

  Anya VIP
En riktig turdag både för fågeln som fick vatten och för diktarjaget som vann.
2017-04-19

  M.Eta
Fint rimmat om tur man kan ha i livet.
2017-04-19

    ej medlem längre
Fint skrivet. Och det var ingen tur-tur-duva, då? :-)

2017-04-19

  Niliboy
Oj, va roligt!
2017-04-19

    ej medlem längre
Läser och känner hur värmen sprider sig av din fina text.
2017-04-19

  Salvation Pepper
Goda och poetiska tankar!
Trevlig liten anekdot!
2017-04-19

  StinaJ VIP
En riktig liten solskenshistoria om en liten turfågel så fint förmedlat.
2017-04-19

  Marita Ohlquist VIP
Låter tankarna flyga fritt, tänker mig att omtanke och vänlighet berikar vardagen!
2017-04-19

  Marianne Räf
Trevlig dikt om en liten
turfågel, söta rim!!
2017-04-19

    ej medlem längre
Turfågeln, ja fåglar betyder mycket i naturen! Kanske var det Turturduvan... fast den sjunger inte men säger tur tur tur
2017-04-19

    ej medlem längre
Fint diktat om människa/djur. Ja, vem vet om inte en fågel kan ha ett finger med i spelet ibland?
2017-04-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO