Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Glad Påsk!


Tantritt

Tanten blundar, känner spänningen,

nu nalkas härlig vår igen,

i vinden fladdrar sidenklänningen,

i magen bultar känningen:

 

Många är väninnorna,

häxorna, kärringarna, kvinnorna,

ivrigt alla färdas mot

planetens urmejslade, brandgula klot:

 

Till Blåkulla tanterna beger sig av,

kvastarna kråmar sig i samlad trav,

en och annan yster faller i galopp,

och snart så rusar allihop i enad tropp

 

Stämningen är uppspelt, gräll,

här stundar fest, finns inget gnäll,

tanterna ska dansa, skratta, glamma,

påskbrasans romantik ska flamma:

 

Sorgsna själars tungsinthet

trollas bort i nattens lek

och månen strålar silvrigt blek

över magin i nattens diskotek

 

(längs andra vägar sker tillströmningen

av påskens tuppar, andra män;

för kvastritt är ett privilegium

för såna som om sagoväsen har ett hum)

 

Tanten är så väl till mods, så nöjd,

älskar vårens första fröjd,

njuter utav sparris med bearnaise

(i karlahäxans hetta anar fräs)

 

Låter lårets värme tryckas till

ett annat som så gärna vill

bekantas med, riktigt eftertraktas,

romantiskt tätt-intill uppvaktas




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 231 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-04-13 18:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hurra för fladdrande sidenklänningar! Men akta, så där inte kommer någon béarnaise på det vackra tyget :-)
2017-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim