Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Sopberget"




Delar av en soptipp
Har kollapsat

Och det ryker svagt
Där inuti

Det är jag. ..

Men det starka
Fundamentet från
en Barndom

Håller ihop
att inte det
Hela raserar

Åker förbi med
buss varje dag

Chaufförer suckar
Och känner sig
Förolämpade

Att politikerna
Inte gör något

Och det bara
Skrivs arga insändare

Hela tiden
En skam för trakten



Men jag vet
Vad det beror på

Spelar ingen roll
Om jag sitter där i
Olika förklädnader


-Det är jag!

Som är den store
förloraren.

Och min natur.
Där det pyr, inuti.

Bland fjuniga backsippor

Trots att jag klär mig
som en vinnare. ..

. ..Var dag










Fri vers av Sefarge VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-04-15 09:28



Bookmark and Share


  henke_r
Av jord är du kommen och av jord ska du åter bli. Materiell utsmyckning förändrar inte det faktum att vi alla har en eller annan molekyl som en gång blåser bort till soptippen.

Detta var förbannat bra käre skrivarvän. Håll huvudet högt och glad påsk!
2017-04-15

  Anya VIP
Intressant vändning i slutet:
Trots att jag klär mig
som en vinnare. ..

. ..Var dag


Jaa visst försöker man kämpa på och ta på sig en vinnande roll. Ett sätt att överleva...tänker jag. Målande berättat.

2017-04-15

    ej medlem längre
Bra kämpat!
2017-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP