Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min absolut första spoken word text jag skrev för nu tio år seden.


Livets melodi

Är det något vi alla tar för givet så är det just livet
Ni vet det där luddiga som är innan det sista klivet
Det där med dagar som man vaknar medvetslös
Arbetslös
Det är inte konstigt att folk är religiös
Då det är bara att be en bön om en skyhög lön
Så man kan attrahera någon av motsatt kön
För vad vi än gör så vill vi mera
Producera flera
Och framför allt
Kopulera

Men detta kanske kommer svida?
För har du inte utseendet på din sida så får du verkligen lida
Det är sådana signaler vi sänder
Det kanske inte går ut till världens alla länder
För det är väl bara sånt som händer i ett land där man köper en kaffebryggare
Bara för att den är

Snyggare?

Det är en plats som gör mig tryggare!
För har man råd att göra såna val
Varför drabbas av samvetskval?
När man både är snygg, slank och smal

Mi-de-le-mi-de-le-mi
Det kanske är livets melodi?
Eller det kanske bara var jag
Som hoppades på för mycket där ett tag?
Tycker ändå att det summerar livet i korta drag

Sen är det väl så att livet inte ska passera utan problem?
Låt inte hoppet bli ett exem
Glöm inte bort att sätta kärleken i system

Jag tror att
Tillslut hittar alla sin publik
Ta vara på all kritik
Inte för än då
Kan du kalla dig själv för riktigt rik




Fri vers (Spoken word/Slam) av Robin Z
Läst 245 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-17 12:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robin Z
Robin Z