Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilostund

Hösten har brett ut sig
liv till vila går
träd, gräs och blommor
det så väl förstår
fäller sin beklädnad
grenar tappar blad
gulorange matta
när du är på promenad

Vintern tar sitt grepp
rimfrost på tegen
allting verkar dött
knarrar gör stegen
haren vid sitt gömställe
önskar det blir vår
liljekonvaljernas rötter
sin vintervila får

Vårsolen den briljerar
kastar ner sitt ljus
liv vaknar stillsamt
till fåglarnas blues
backarnas vitsippor
sträcker sig mot skyn
en plog av hemvändare
tranor över byn

Sommarregnet faller
ger näring så snart
blått är havsvattnet
allt känns underbart
liv som gått till vila
vaknar efter hand
en nytjärad segelbåt
långt bortom land

Tiden har sin gång
livet sina under
allt i god balans
och sina vilostunder
allt som verkat dött
slår ut i god förmåga
naturens cirkel
vid solens varma låga

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 708 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-05-16 18:23



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tycker om:)
2017-05-18

    ej medlem längre
årstidsbunden poetik
mycket vackert
2017-05-17

  Ingrid Trolle
En underbart målande
dikt om årstiderna
2017-05-17

  M.Eta
Fint rimmat om årstiderna.
2017-05-17

  Nils-Robert
En fantastisk fin dikt om årstiderna. Får mig att minnas mina barndoms sagor om tomtebobarnen.
2017-05-17

    Dan Myrbeck
Fint skaldat!
2017-05-17

    ej medlem längre
Vackert och rörande om årstiderna och livets gång.
2017-05-17

    ej medlem längre
Vackert skaldat om livets och naturens cykler.
2017-05-17

  Anya VIP
Fint knyter du ihop årstidens cirkel. Tycker din text har något gemensamt med den sista jag skrev...fast din är ljus och min mörk.
2017-05-17

  Marita Ohlquist VIP
Fin text som är guld värd, 24 carat!
2017-05-17

  agneta pichler
Alla årstider har sin glans
vackert berättat
2017-05-17

  Salvation Pepper
Fint.
Livet, en aldrig sinande sång.
2017-05-17

  StinaJ VIP
Vackert poetat om årtidernas växlingar som ger fina bilder.
2017-05-17

  Janina Kaminska
Vacker naturlyrik.
2017-05-16

  Maria Sundelin VIP
Så är det med allt
2017-05-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Naturlyrik när den är som bäst, i fina bilder och rim.
2017-05-16

  ResenärGenomLivet VIP
Vila behövs för att allt ska hinna hämta nya krafter...fint diktat...
2017-05-16

    ej medlem längre
En rik text som berättar om tidens gång och var årstids glädje!
2017-05-16

  Marianne Räf
Fint, avslappnande om
att gå till vila..
2017-05-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO