Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uställning


I
Och i luften hänger
lukten av offentlig toalett
En låda fylld av ångest
ligger utdragen, blottad
full av sönderbrända misstag
rispar emot huden

II
Jag bygger små bon var än jag hamnar
Små skyddade hörn, vindstilla och insuttet
Kroppstemperatur

III
Jag vill ha en sådan som dig
En som släpper fram det bästa i mig
En som tillåter mig att vara en god människa
och som förstår värdet av en dag

IV
Släpp ut, släpp fram och låt det komma
Låt varje himmel färgas röd
och låt stjärnorna närma sig
Låt verkligheten överglänsa allting annat
så att orden inte räcker till

V
I luften seglar doften av vår
I byrålådan har jag bäddat rent
Jag kysser friheten
och hälsar dig välkommen




Fri vers av Söndermarken
Läst 559 gånger
Publicerad 2006-05-22 15:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Söndermarken