Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VARDAGSTANKAR

Gasljuset är i hetaste laget
för oss missanpassade här
på orientexpressen mellan
Stockholm och Malmö.
(Läs:R som i Rinkeby,
R som i Rosengård.)
??? ???? världen. Godmorgon
Afghanistan. Godmiddag
Syrien, Irak, Iran
och ända in till
upprörda innerstan.
(sobh bacher = Godmorgon på dari)
*

- Vilket lag i fotboll
i tyska ligan håller du på?
Mycket konstig fråga tycker jag.
Tänka, tänka, vet inte, tänka.
Borossia Mönchengladpack,
sa jag.
År du dum i hela huvvet,
sa han.
- Så kan man också se det,
sa jag.
Sen sa vi inget på
mycket länge.

*

Så kall ni är om stjärten, Madame.
Låt mig värma den med mina händer.
Madame, så kall ni är om stjärten.
Ska jag värma kanske var skinka en i sänder?
Nu får vi inte vara pryda, Madame,
vi är ju båda vuxna med redighet och förstånd.
Seså Madame, kom och låt mig nu värma dig,
kom och tryck din kalla stjärt
mot mitt stånd.

*

Nästan i varje trädgård
skiner det solgult.
Forsythian bländar
i sin vackerhet.
Själv sitter jag inne
dväljes på den plats
där mitt bohag finns.
Det finns på den plats
där själen har ro.
Trivs så genombra,
här vill jag va.

*

Som en dolk i bröstryggen
vid vissa rörelser.
Det är tungt.
Blir nästan andfådd.

Ber om helande.

En handled är också
att utsända smärtsignaler
när handen böjs bakåt.
Det är tungt.
Armhävning eller 'hunden'
funkar inte. AJ!

Nu har även näsan
börjat rinna.
Annars glad för det
mesta.
Jo det var så sant...
Nästäppan gör så att det
inte går att andas genom
näsan, läpparna är torra.

*

Bilden på dig i min telefon,
en bakgrund där du
på en bänk vid havet,
stormvinden igenom ditt hår.

Den bilden har jag
haft där hela tiden då
vår kärlek blommade
ymnigt och vilt.
Samtal och heta nätter,
promenadkyssar längs
våtmark och trandans.

Har inte kunnat släppa dig.
Bilden har alltid påmint
om din pussglada mun
och ditt varma skötes
strandäng och gungfly.
Dina brösts mjuka kullar.
Hela ljuva du.
Din doft och totala närvaro.

Nu är bakgrunden bara blå,
bluesigt blå. Vresigt blå.
Bilden är borta och du likaså.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 263 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-20 20:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar