Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sköna dagar i bersån vill vi avnjuta.


MELLAN SYREN OCH SYREN!

Så satt vi i syrenbersån drack kaffe och mumsade på goda kakor.
Solen lekte mellan syrenklasar och grenar, strimmor föll över oss och bordet.

Katten Olsson sträckte ut sig lojt i en rottingfåtölj.
Få djur kan njuta som katten, tvättar sig med hopknipna ögon ser ut som han ler.

Vi pratar på eller kanske man ska säga babblar.
Ventilerar både ditt och datt, mest om släkten och de bekanta.

Inget ont vi om dem säger, utan konstaterar vissa grejer.
Nu vi påtår tar ur kannan, torkar lite svett ur pannan.

Solen börjar så smått försvinna bakom molnen.
Katten Olsson har tröttnat på vårt prat, sträcker på sig och går ner i spagat.

Vi plockar ihop våra kaffemuggar och allt det andra.
Säger det är tur vi har varandra.




Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-23 19:06



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Just så...
Att tänka på
vad vi har innan
det ifrån oss tas...
Fin glimt från livet!
2017-04-23

  Gin83
Fantastiskt stämningsfullt
Modernt och charmigt
Berättarkonst
Älskar det kärleksfulla slutet

2017-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP