Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I naturen

Vid glömskans stig till gläntan
står längtans blekblå blomma.
I meningslös förväntan,
och ögon själlöst tomma
går den som blomman söker.
Men stigen bara kröker.

Ett ensligt vissnat barr – vad är det?
En en-produkt som tappat värdet.
Dock björken bär på det man önskar,
en lövad kvist som fagert grönskar.
Men vissnar så björkens fagra kvist
då blir vart löv så ensligt trist.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 120 gånger
Publicerad 2017-04-24 14:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström