Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Den händelsevisa bisittaren"



Han såg ledsen ut
Livet var bara skit

Och han som gått
med i IOGT-NTO
ett svagt ögonblick

Drack sin Tråkadero
sörplade med sugrör
sittande på bänken i
en cafebar med vårsol

Då kom en bil
med släpkärra
slarvigt svängande
förbi runt ena hörnet

Så att en bikupa föll ur
och välte ut på gatan

Och den stilla tysta
busskön upplöstes
plötsligt i skrikpanik
och vilt viftande händer

Då vart tillvaron
väldigt intressant.

Och rolig för de vid
andra sidan om glasrutan.

Som hade (o)turen
att bara få se på. .

Den nakna absurda
Sanningen. ..

När bisatsernas för
-lösande obarmhärtiga
sting.

Susade runtomkring

In i en intet ont anande
människomassa.








Fri vers av Sefarge VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-04-25 12:56



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
:)
2017-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP