Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Takdropp

I dag bröt solen fram
efter veckor av snö
kanhända vårens start
en morgon med tö
musiken sprider sig
takdropp från tegel
drömmarna från natten
uträckta segel

I dag ljöd fågelsången
tyst i många dagar
kvitterljud i träden
sprids över öppna hagar
solens strålar smeker
istappar vid taknock
fåglarna från söder
de kom med vårens flock

I dag gick isen upp
vågskvalpet tog fart
månader av stillhet
bryggan kommer snart
dropp vid strandstugan
taket blir rent
äntligen ropar barnen
inte en dag försent

I dag föll istappar
duns mot marken
inställd är skyffeln
pulkan och sparken
nu väntar fina dagar
vårvärmen är här
tussilago och sippor
dem vi har så kär

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 411 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-04-26 06:29



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Känsla och närvaro
2017-04-27

  Salvation Pepper
Våren känns!
Gott!
2017-04-27

  Ingrid Trolle
Precis så vill man
att våren ska vara.
Underbara bilder har
du målat med din
fantastiska guldpenna
2017-04-26

  lodjuret/seglare VIP
Takdropp, då kom jag att tänka på monsun, Indien samt drivande isberg som på utflykt på varmare breddgrader.
2017-04-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Vårens lovsång, i dikt med som alltid superba rim!
2017-04-26

    Dan Myrbeck
Fin vårhyllning!
2017-04-26

  Linda CH VIP
Vackert diktat om den efterlängtade våren.
2017-04-26

  Anya VIP
Jaa tänk denna vår...som vi väntat.
2017-04-26

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet och rimmat om den underbara, efterlängtade våren!
2017-04-26

  Nils-Robert
Vackert ordat om vårens framskridande. Dikten skapar många bilder/minnen
2017-04-26

    ej medlem längre
Vi jublar tillsammans med våren som äntligen är på väg!
2017-04-26

  M.Eta
Fint rimmat om våren, får hoppas den stannar den här gången.
2017-04-26

  Niliboy
När våren kom var jag redan frälst!
2017-04-26

  Marianne Räf
Så fint rimmat! Vad mycket man kan ta
opp i diktens form, egentligen! Här om
takdropp, t. ex. Inspirerande, Uljo !
2017-04-26

  Sommarina VIP
Så fint. Visar bilder i mitt huvud på det vackra som händer
2017-04-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO