Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Världstillståndet"





John Pund valutan
Kommer att sjunka
När Den gamla Drottningen
Dör.Pojkspolingen tar över
Och Törnrosa sömnen tilltar
Alltings menlöshet ökar
Nya barn kommer att födas
Emellanåt.Och politiker
Skylla på olika fel för att
Få göra som de vill
Och självförverkliga sin
Narcissism
Säger bara lycka till!
Men Robinson Crusoe
Kommer fortfarande
att läsas i smyg från
En bok någonstans
I Världen.Och Jätte-
Sköldpaddan lägga
Sina ägg i sandstranden
Kommen från Oceaners
svällande plastsörja
Utan att någon annan
Någonsin får reda på det!








Fri vers av Sefarge VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-04-25 21:47



Bookmark and Share


  Sebastian A.K Hagman Sundström Lejonsjäl
Älskar denna! ? En av dina bättre. Keep up the good work, väck alla fåren!
2017-04-29

  Bossepoet från Österbotten
Kom osökt att tänka
vid textgenomläsning
på ett samtal vid min
sjukhussäng.
Tomater är nyttiga
kan odlas i stängda hus
med god belysning,
pollinering sker med
humlor av engånsmodell.
Vid nästa odlingssäsong
köper man nya.
2017-04-29

  gunnnar nylund VIP
Välfärdens pris binder bakom våra
ryggar det framtida riset.
Världen är ett rouletthjul, ett med-
borgarnas kasino där alla vill vinna.

Visst, hur skall det sluta!!

2017-04-26

    ej medlem längre
Sanning.Tyvärr!
2017-04-26

  KattenKin VIP
Tycker om ditt kloka och samtidigt poetiska sätt att komma med en dagsedel. Applåder!
2017-04-26

  Ric
Ja ibland känns det som precis allting håller på att krackelera, människor springer, jobbar, konsumerar, och vi lever som om jordens resurser vore oändliga, medan politiker står där och stammar.
2017-04-25

  Ingrid Trolle
Sanningen om Världstillståndet
här uttryckt så väl och precist.
Tyvärr är det ju så som du
beskriver.
Mycket bra!!!
2017-04-25

  henke_r
När merparten av poeters medlemmar mestadels ägnar sig åt hjärta och smärta, är jag ytterst glad att jag följer dig. Du diktar insiktsfullt, du har ett djup och samhällskritiken återkommer allt som oftast i olika skepnader.
2017-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP